Новини

Ехо от bauma: Нови челни товарачи и смарт машини от Komatsu (Галерия)

18.04.2019 Ехо от bauma: Нови челни товарачи и смарт машини от Komatsu (Галерия)

Нови модели челни товарачи и разширена гама верижни багери със система за интелигентен контрол представи Komatsu по време на световното изложение за строителна техника Bauma. На обща площ от 6 600 m2 бяха показани и демонстрирани над 30 машини, някои от които – за първи път.

Сред тях бе челен товарач WA475-10 от ново поколение – с над 30 % по-ниски разходи за гориво, по-висока производителност и редуцирано количество вредни емисии. Изключителните му характеристики се дължат на новия EU Stage V двигател, както и на изцяло нова трансмисия, която позволява интегриране на редица увеличаващи производителността системи:

  • Система за изключване на двигателя при престой
  • Система за автоматичен контрол на скоростта според работните условия
  • Система за контрол на сцеплението на колелата, която предотвратява буксуване при движение по наклон
  • Възможност за контрол на хидравликата директно от педала на газта
  • Система за автоматично загребване според предварително зададени параметри.

Освен с висока производителност и ниска консумация на гориво, новият челен товарач
WA475-10 впечатлява и с комфорт за оператора - кабина със защита от шум до 70 dB и с голяма перфектна видимост.

Komatsu на bauma 2019

Повече удобства предлага и новият модел верижен багер с IMC (Intelligent Machine Control) в 36-тонния клас – PC360LCi. Неговата интелигентна технология позволява работа на големи инфраструктурни и изкопни обекти по предварително зададени параметри за дълбочина на изкопа, денивелация, наклон и скорост. Това пести време и ресурси, автоматизира процеса на работа и ограничава възможността от грешки, като крайният резултат е по-голяма производителност, по-висока ефективност, по-ниски разходи за гориво и човешки ресурси.

Припомняме, че по време на гостуването си в България в началото на 2019 година г-н Масатоши Моришита, управляващ директор и CEO на KEISA – Komatsu Europe International N.V., коментира, че технологията на IMC ще еволюира в бъдеще:

„Очаквам в недалечно бъдеще машините ни да разполагат с приложения, които да позволят засичане и синхронизиране на работата по между им. За целта те ще бъдат снабдени с камери, но зад тези камери ще стои система, базирана на изкуствения интелект. Целта ни е да направим работата по-ефективна, по-продуктивна, а работната площадка – по-безопасна. Окуражава ни обратната връзка от клиентите, които тестват IMC и виждат ползите, които могат да извлекат. Тези компании купуват една машина, след това се връщат за втора и трета, а най-големият ни клиент вече има 6. Само на френския пазар сме продали над 130 машини с IMC. Това е изключителен пробив и със сигурност ще продължим в същата посока”.

Цялото интервю на г-н Моришита четете тук.

Вижте повече в следващата галерия:

Komatsu на bauma 2019  Komatsu на bauma 2019  Komatsu на bauma 2019

Komatsu на bauma 2019  Komatsu на bauma 2019  Komatsu на bauma 2019

Komatsu на bauma 2019  Komatsu на bauma 2019  Komatsu на bauma 2019

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.