Новини

Techno Expo 2024: Среща на иновациите, високите технологии, автоматизацията и роботизацията

25.06.2024 Techno Expo 2024: Среща на иновациите, високите технологии, автоматизацията и роботизацията

От 12 до 15 юни, ЕВРОМАРКЕТ превърна за пореден път Корпоративно-сервизния си център гр. София в истинско изложение на най-съвременна техника и технологии. Изложбените и демонстрационни площи на Euromarket City се изпълниха с многобройни представители на български фирми от строителството, индустриите и транспорта, привличайки над 700 посетителя.

Във всеки един от четирите дни на Techno Expo 2024 панаирното градче Евромаркет СиТи / Euromarket City бе място за добро настроение, висок професионализъм и техника от най-ново поколение, отличаваща се с висока производителност, автоматизация и роботизация, ниски експлоатационни разходи и най-високи стандарти за качество. По време на изложението висококвалифицирани специалисти на ЕВРОМАРКЕТ консултираха компетентно посетителите за всички акции, промоции и атрактивни лизингови планове за интересуващите ги машини и оборудване.

Най-новите машини и технологии

Сред новостите на Techno Expo 2024 ясно се открои мобилната роторна трошачка McCloskey I44.
С мощен дизелов двигател Volvo Penta, вибрационен питател, двудеков възел тип Grizzly за предварително пресяване, голям ротор (1050х1125 мм), и най-съвременна електроника и автоматизация, тази машина е сред еталоните в бранша за производителност и ефективност.

Голям посетителски интерес привлече също земекопната техника Komatsu, Hidromek и Gehl, телехендлерите Manitou, бетон помпите и бетон миксерите CIFA, както и карите, ричтраците и ордър пикърите на водещия световен бранд Toyota. Силен дебют при складовата техника направи електрическата платформа Bravisol Sprint за обслужване на стелажи с височина до 5,35 м.


С много иновации и нови технологии бе наситена специализираната изложбена площ с комунална техника, предназначена за общински предприятия. Там можеше да се види голямо разнообразие от машини за изграждане, ремонт, поддръжка и почистване на всякакви видове инфраструктура. Плеядата от най-съвременни машини включваше сондажна управляема къртица Tracto Grundopit, мобилна почистваща машина Glutton H2O Perfect за всякакви настилки, подемни платформи (вишки) Klubb и Isoli, и много други.

Тук бе и представена иновативната система на Novatel за проследяване, регистриране и анализ на процеса на сметосъбиране в градски условия. Чрез нея може практически да се постигне важната за общините цел: който генерира повече отпадъци, плаща по-висока такса смет.

Techno Expo 2024 ясно подчерта синергията между фирмите в ЕВРОМАРКЕТ ГРУП, в т.ч. за монтаж на различни видове надстройки върху камионните шасита Iveco: бетон миксери, бетон помпи, самосвали, за сметосъбиране/сметоизвозване и др. За посетителите една от най-големите атракции в отбора на Iveco бе влекач S-WAY, изцяло тунингован според изискванията на дамата, която ще го управлява.

Иновативни решения за индустриите

На Techno Expo 2024 пълна автоматизация и роботизация демонстрираха хоризонталните стругови центрове DN Solutions, както и Robo Pro. Впечатляваща бе експозицията от измервателни инструменти и машини Mitutoyo, гарантиращи абсолютна прецизност. Гамата включва забележителните оптични машини за измерване ротационни детайли Roundtracer Flash, които могат да се комбинират с робот Fanuc, поставящ детайла за измерване.

На Techno Expo 2024 за първи път бе представена новата марка EWM за висококачествени немски заваръчни апарати. Друга забележителна новост бе гамата от напълно автоматичните сервизни станции Sun за възстановяване, рециклиране и презареждане на различни видове хладилни агенти в климатични инсталации, в т.ч. на големи машини като автобуси и влакове.

На края, но не на последно място, на голям интерес се радваха атрактивните състезания за оператори, които предизвикаха силни емоции сред публиката. Състезанието с мотокари Toyota бе спечелено от Румен Раковски от БК Горна Баня ЕООД, а на турнира със земекопна техника Komatsu в четири различни дисциплини първото място зае Недялко Драгнев от ТД ТРАНС ЕООД. Победителите си тръгнаха с ексклузивни подаръци от домакините ЕВРОМАРКЕТ.


Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.