„Евромаркет Компресорс” осъществи проект по инсталация за локално производство на азот във „Вила Ямбол”

27.07.2020 „Евромаркет Компресорс” осъществи проект по инсталация за локално производство на азот във „Вила Ямбол”

Екипът на „Евромаркет Компресорс” достави, монтира и въведе в експлоатация инсталация за локално производство на азот във винарска изба „Вила Ямбол”. Цялостната система подпомага нуждите на избата и затвърждава бранда като производител, инвестиращ в производствени мощности и в качеството на своите продукти.

Осъщественият проект  се състои от азот генератор Inmatec, винтов компресор Gardner Denver, феонов изсушител GDD от Gardner Denver и енергоспестяващи алуминиеви тръби Transair от Parker.

Азотният генератор INMATEC е с основна роля в създадената локална инсталация. Приложението  на азота е базисно при производство и пакетиране на  хранителни продукти, в това число вино, сокове и бири. Азотният генератор INMATEC гарантира високото  качество на азота (чистота до 99,9999%), без нужда от вторично пречистване, непрекъснат контрол на чистотата и налягането, ниска себестойност и компактни размери. Компресорното оборудване от: винтов компресор, феонов изсушител и енергоспестяващи алуминиеви тръби, допълва инсталацията и свързаните с нея процеси. Винтовият компресор Gardner Denver гарантира висока производителност с възможно най-ниски разходи на електроенергия. Съчетанието с фреонов изсушител GDD от Gardner Denver , снабден с патентована технология на топлообменника, гарантира високата енергийна ефективност. Предимствата на фреоновите изсушители GDD са ниските експлоатационни разходи и минималната абсорбирана енергия, висококачественият топлообменик с нисък пад на налягане, ефективното отделяне на конденза. Последни, но не по значение, са енергоспестяващите алуминиеви тръби Trans Air на  Parker. Алуминиевите тръбни системи за компресиран въздух Transair са надеждна и ефективна алтернатива на обикновените стоманени тръбни системи за пренос на компресиран въздух. Transair са доказателство за:
* 100% чист сгъстен въздух от компресорното помещение до точката на използване;
* Бърза  инсталация и по-малка необходимост от поддръжка благодарение на ниско тегло и компактни размери;
* Висока рентабилност; Висока устойчивост на външни условия;
* Оптимизация на загубите на поток и налягане;
* Икономии на енергия на компресорната инсталация;
Успешно реализираният проект е нова придобивка в почти 100-годишната винарска изба.„Вила Ямбол” вече притежава собствена инсталация за производство на азот.Локалната система осигурява защита срещу наличие на кислород по време на всички етапи на производството на вина,включително и бутилирането. Това е една предпазна мярка в съвременното винарство срещу развитие на нежелана микрофлораи запазване на аромата и вкуса на вината.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.