Новини

Тежкотоварните електрокари на TOYOTA спечелиха German Design Award 2019

05.12.2018 Тежкотоварните електрокари на TOYOTA спечелиха  German Design Award 2019

German Design Award са международни награди, присъждани от Германски съвет за дизайн, за да награждават уникалните тенденции в дизайна. В категорията "Отличен дизайн на продукт", тежкотоварните електрокари Traigo80 с товароподемност 6-8 тона бяха отличени като победител от експертно международно жури. Traigo80 са първите електрокари на Toyota Material Handling, които получават тази награда. През 2015 година мотокарите от серия Toyota Tonero получиха специалната награда.

Traigo80 6-8 тона са най-големите от серията електрокари Traigo, които са една реална алтернатива на мотокарите. Ясно очертаният дизайн на машините се характеризира със сила, издръжливост и простота. Таблото на Traigo80 е разположено възможно най-удобно за оператора, позволявайки му да работи интуитивно, също така при ниски вибрации и шум, благодарение на уплътнената кабина. Целият мотокар е проектиран с оглед видимостта на водача, за да може той да има такава от всеки ъгъл. Магнус Оливейра Андерсън, ръководител на проекта по дизайна на тежкотоварните 80-волтови електрокари, сподели: "Проектирането на подемно-транспортни машини не е свързано главно с машините, а с поставянето на водача в центъра на внимание."

Журито на Германския съвет за дизайн заключи: "Този иновативен електрокар създава убедително впечатление с ергономично проектираната кабина за водача, която осигурява много добра видимост във всички посоки, изчистен, функционален дизайн, чиито мащабни, отличителни форми са подходящи за тежката индустрия и обещават работа с лекота”.

Функционалният дизайн на Traigo80 6-8 тона се базира на принципите на Toyota и е резултат от екипната работа между шведския дизайнерски екип на Toyota в Mjölby и италианския екип R&D в Bologna.

Tomas Jankauskas, индустриален дизайнер и Magnus Oliveira Andersson, ръководител дизайн в Toyota Material Handling Europe

Наградите German Design Award 2019 ще бъдат връчени на 8 февруари 2019 година на церемония във Франкфурт, Германия, където всички спечелили проекти ще бъдат представени на обществеността на изложба.

Вижте повече за елекрокарите TOYOTA, които Евромаркет Кари предлага, тук: Електрокари TOYOTA

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.