Новини

Евромаркет Кари подкрепи баскетболен отбор за хора в инвалидни колички „София-Балкан”

11.01.2019 Евромаркет Кари подкрепи баскетболен отбор за хора в инвалидни колички „София-Балкан”

Евромаркет Кари, дружество от холдинга на Евромаркет Груп, подкрепи кауза за закупуване на специализиран бус за атлетите от баскетболен клуб за хора с инвалидни колички „София-Балкан”. Инициативата е дело на нашия партньор GlaxoSmithKline, а кампанията по набиране на средства се проведе на 10 януари в клуб „Перото”, София.

Това е проект, който промени живота на всички ни и ни направи по-социални. Създадохме отбора през 2010 година, бяхме едва няколко момчета, а вече наброяваме 24 души – и мъже, и жени. Повечето сме хора с увреждания след инцидент или заболяване, някои от нас са родени така, но вървим смело напред и вече имаме турнир, републикански първенства, Купа на България, национален отбор, няколко пъти в годината пътуваме в чужбина за международни срещи”, разказа капитанът на „София-Балкан” Борис Томов, който присъстваше на събитието, придружен от свои съотборници. „Всички състезания обаче са свързани с път, а за нас, хората в инвалидни колички, това означава огромно натоварване и проблеми. Дори за едно пътуване до страната тръгваме с 10 коли. Уверявам ви, че тази инициатива би ни помогнала значително и ви благодаря”, допълни още Томов.

От страна на Евромаркет Кари чек за каузата поднесе Борислав Стефанов, търговско-технически специалист в дружеството, който сподели, че корпортивно-социалната отговорност е важна част от идентичността на компанията. „Това е един добър пример как можем да бъдем полезни в обществото. За мен е удоволствие да съм днес тук и се надявам тази кампания да продължи и в бъдеще”, сподели Борислав Стефанов.

В рамките на вечерта бяха събрани 15 000 лева, които ще бъдат вложени в закупуване на необходимия бус и специализирано оборудване за него. А от „София-Балкан” поканиха всички желаещи да посетят тренировката на отбора – всеки вторник и четвъртък от 20:00 часа в адаптираната зала за хора в инвалидни колички на национален стадион „Васил Левски”.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.