Новини

Евромаркет Кари отново подкрепи Фондация Българска хранителна банка

31.01.2019 Евромаркет Кари отново подкрепи Фондация Българска хранителна банка

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се.

Като компания с развита корпоративна социална отговорност, Евромаркет Кари АД отново подпомогна Българска хранителна банка (БХБ) и предостави безвъзмездно стелажна система. БХБ вече разполага със стелажна система тип „Pallet Racking” и електрокар от Евромаркет Кари.

Близо 2 млн. българи живеят под прага на бедност по данни на НСИ, над 1.5 милиона остро се нуждаят от хранително подпомагане и още толкова, които биха се възползвали от периодична подкрепа. Идеята за създаване на организация, която работи в услуга на хранителната индустрия с цел оползотворяване на излишната, но годна храна и намаляване разхищението на храна в нашата страна същевременно е добро решение за подпомагане на нуждаещите се. БХБ е надеждния логистичен партньор на бизнеса за събиране, съхраняване и раздаване на дарени хранителни продукти, в съответствие с всички изисквaния за безопaсност. Така се създава възможност за споделяне на храната с организации, които обгрижват хора в нужда и  за предоставяне на дарена храна дългосрочно и на максимален брой хора.

По модел на всички работещи хранителни банки по света, по-голяма част от дейностите на БХБ се извършват от доброволно дарени труд и услуги на частни и корпоративни съмишленици. За Българска хранителна банка Евромаркет Кари предостави палетна стелажна система комплект, тип „ Pallet Racking” с капацитет 72 палетни места.

Стелажната система тип „Pallet Racking”е най-доброто решение за склад, в който стоките са разнообразни и са подредени на палети. Системата позволява директен достъп до всеки палетизиран товар; възможност за преместване на даден палет, без необходимост от разместване на останалите палети; бърз контрол върху стоките, тъй като всеки палет може лесно да бъде намерен, достигнат и обработен; бързо и лесно позициониране на всеки палетизиран товар (независимо от неговото тегло и обем) .

Галерия снимки на стелажите, доставени в Българска хранителна банка:

Вижте повече за стелажните системи, предлагани от Евромаркет Кари, тук: Стелажи и оборудване за складове

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.