Новини

Евро Алианс Тунели АД: Хибридните багери на Komatsu пестят енергия

05.09.2017 Евро Алианс Тунели АД: Хибридните багери на Komatsu пестят енергия

"От нищо друго не можеш да направиш икономия - от бетон не можеш, от стомана не можеш, от работна ръка не можеш, но от енергия можеш. А тези машини са направени точно с тази цел".

Това споделя инж. Бойко Иванов, главен инженер в "Евро Алианс Тунели", попитан каква е причината фирмата да предпочете хибридни багери Komatsu пред конвенционални машини за строежите на два тунела в Сърбия - "Манайле" (най-големият в страната) и "Предеяне", и двата част от магистрала E75 и европейския коридор Х. Неотдавна "Евро Алианс Тунели" се сдоби с първия си 23-тонен хибриден багер Komatsu, а скоро след това закупи и втора машина от същия клас.

"Досега не сме имали хибридни багери Komatsu - закупихме ги специално за тунелите, които в момента строим. Там нашите хибриди правят отводнителни тунели за дренажи, изкопи (основно по дъното на тунела), необходимите комуникации по проект за монтиране на тръби, системи за пожарна безопасност и опасни отпадъци. Избрахме хибридната технология, защото специалистите от Евромаркет ни обясниха добре предимствата ѝ, презентираха машините, направиха ни добра отстъпка. За нас най-важните характеристики бяха разходът на гориво и ниското количество вредни емисии", разказва още Бойко Иванов.

"Евро Алианс Тунели" АД е българската компания с най-голям опит в тунелното строителство. Какви са условията в тунелите, в които работят хибридните багери Komatsu на фирмата, какъв разход на енергия отчитат и какви са били първоначалните притеснения при закупуването на машините - научете ТУК.

Хибридните багери Komatsu на Евро Алианс Тунели Хибридните багери Komatsu на Евро Алианс Тунели

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.