Новини

6 съвета от TOYOTA за оптимизиране на разходите в хладилни складове

30.01.2019 6 съвета от TOYOTA за оптимизиране на разходите в хладилни складове

Едно от основните предизвикателства в хладилните складове е да се поддържа правилната температура за продуктите, съхранявани вътре, като същевременно разходите да се запазят ниски.

Евромаркет Кари, представител на Toyota Material Handling за България, Ви представя шест съвета за „lean” решения (премахване на всички излишни разходи, които не добавят стойност към продукта) в хладилните складове: 

Вижте видео:
View on YouTube

1. Използвайте правилното оборудване

Надеждните, бързи, маневрени машини за обработка на товари ще поддържат гладкото движение и обработване на стоки в склада, за да се гарантира, че свежите продукти няма да се развалят. Операциите в хладилния склад са едно от най-трудните предизвикателства, тъй като температурите под нулата могат да повредят машините за обработка на товари.
Ето защо, за да се предотвратят аварии и разходи за ремонт, се препоръчват специализирани машини за хладилни складове със специализирани опции (като масло за охлаждане, оси от неръждаема стомана и др.). Освен това, при предварителна проверка работниците могат да се уверят, че оборудването е готово за съответната работа, без да се губи ценно време на студа.

2. Оптимизирайте пространството

Пространството в хладилните складове е скъпо. Затова Вашето складово пространство и стелажите трябва да бъдат оптимизирани. Можете да направите това, като изберете опции за съхранение, които използват възможно най-ефективно обема на склада. Например, автоматизираните совалки увеличават максимално усвояването на пространството, като същевременно поддържат висока производителност и намаляват броя на работниците, които са необходими в хладилния склад.

3. Възползвайте се от новите енергийни решения

 Знаете ли, че литиево-йонните батерии губят малко или никаква производителност в хладилния склад и имат енергийна ефективност до 30% по-висока от тази на оловно-киселинните? Това дава възможност за по-дълго време за работа. Батериите могат да се зарежда в самия хладилен склад благодарение на решението за нагревател на батерията, така машините са в състояние да изпълняват без прекъсване цяла смяна.

4. Уверете се, че служителите работят в добри условия

Освен походящото облекло, производителността на работниците ще се повиши от интуитивното и надеждно оборудване, което ги изолира от студа. Например ричтраци с отопляема кабина ще допринесат за здравето и безопасността на служителите Ви. Допълнителните разходи, свързани с отопляемите кабини, имат бърз период на възвращаемост, тъй като производителността остава висока благодарение на комфорта на персонала по време на смяна и по-малко прекъсване на работния процес (честото прекъсване на работа  е обичайна практика в студена среда и обикновено коства 10%-15% загуба на продуктивност).

5. Обмислете автоматизацията на повтарящи се операции

Един прост начин за намаляване броя на работниците в студените зони е автоматизирането на определени процеси. Въвеждането на автоматизирани складови машини за транспорт и складиране на палети може да стане поетапно. Така служителите ще имат възможност да поемат алтернативни задачи, когато не са изложени на сурови условия на труд.

6. Следете сервизното обслужване на машините

Работата в студени и влажни условия натоварва Вашите машини. Достъпът до квалифицирани сервизни инженери и оригинални части е от ключово значение за безпроблемното им функциониране 24/7. С нашите интелигентни машини можем да Ви бъдем полезни, като използваме данните, предоставени от телематиката, за да подобрим обслужването на машините. Винаги Ви препоръчваме да поискате план за сервиз, особено, когато работите с мотокари в трудни условия, като например хладилен склад.

Вижте повече за продуктовата гама на Toyota, предлагана от Евромаркет Кари, тук:

Подемно-транспортна техника

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.